Sterk te Been

Neurologische revalidatie

Neurologische revalidatie

1. Revalidatie na hersenbloeding of herseninfarct

Na een herseninfarct is het mogelijk dat u een deel van uw zelfredzaamheid verliest. Sterk Te Been kan jou helpen om deze terug te winnen. Hiervoor oefenen we met jou op spierkracht, evenwicht, jouw gang en coördinatie. Bij een neurologisch letsel vindt het meeste herstel plaats binnen het eerste jaar na het incident. Het is dus van groot belang om vroeg genoeg met de revalidatie te starten.

2. Revalidatie bij ALS, MS, parkinson en myopathie

Deze neurologische aandoeningen zijn eerder degeneratief van aard. De motorische functies gaan langzaam achteruit. Daarom is de behandeling vooral gericht op het verloop van de ziekte zo traag mogelijk te laten verlopen. We proberen de huidige mogelijkheden te onderhouden, het voorkomen van spier- en gewrichtsstijfheid, spierverkortingen, valpreventie en adequaat gebruik van eventuele hulpmiddelen om zo lang mogelijk zelfstandig te functioneren.

3. Revalidatie bij perifere zenuwaandoeningen

Aantasting van de perifere zenuwen kan zich uiten in gevoelsstoornissen, krachtsverlies, gangstoornissen en verlammingen. Ook hier kan een kinesitherapeutisch revalidatieprogramma helpen om jouw zelfstandigheid opnieuw te herstellen.

Advies nodig? Aarzel niet om ons te contacteren.

Wij zijn er om jou te helpen.