Sterk te Been

Valpreventie

1 op 3 van de 65-plussers valt minstens 1 maal per jaar

Dit vallen zorgt voor een verstoring in onze dagelijkse routine waardoor bepaalde activiteiten niet meer worden uitgevoerd of ze worden uit angst vermeden. Sterk Te Been helpt jou om die vroegere balans opnieuw te herstellen zodat je weer ten volle van het leven kan genieten.

Dit doen we aan de hand van een doorgedreven professionele aanpak die alle valrisicofactoren evalueert en mogelijks meerdere disciplines betrekt zoals onder andere kinesitherapeut, ergotherapeut, verpleging, arts.
Hierdoor kunnen we iedere specifieke hulpvraag optimaal aanpakken en jou zo lang mogelijk ‘sterk te been’ houden.

Oorzaken van vallen

Soms lijkt het moeilijk te achterhalen wat een val nu precies veroorzaakt. En dat is ook zo, want een valpartij is vaak te wijten aan verschillende risicofactoren.

Risicofactoren

1 van de grootste valrisicofactoren is een verlies van mobiliteit, spierkracht of evenwicht. Daarom zal er bij een groot deel van de kinesitherapeutische sessies gewerkt worden hierrond.

Men leert dan om opnieuw om een groter functioneel evenwichtsgebied te verkrijgen, evenwichtsreacties aan te leren, de spieren terug sterker te maken en de gang vlotter te laten verlopen. Heb jij dus problemen met jouw gang en/of evenwicht, twijfel dan niet en neem contact met ons op!

Advies nodig? Aarzel niet om ons te contacteren.

Wij zijn er om jou te helpen.