Sterk te Been

VALNIeuwsbrief van het EVV

VALNIeuwsbrief van het EVV

Vandaag verscheen ik in de VALNIeuwsbrief van het EVV! 

Procesbegeleider aan het woord:

Ik ben Laurens Verplaetse, kinesitherapeut in Gent. De authenticiteit, eerlijkheid en vriendelijkheid van ouderen zorgden ervoor dat ik in de geriatrische setting wilde werken. Na 4 jaar werkervaring begon het te kriebelen om iets ‘meer’ te gaan doen. Ik richtte ‘Sterk Te Been’ op; een praktijk gericht op valpreventie in de eerste lijn. Kort daarna vernam ik dat het EVV zocht naar procesbegeleiders om woonzorgcentra te ondersteunen bij het ontwikkelen, implementeren en verankeren van een valpreventiebeleid.

Vanwege mijn achtergrond als kinesitherapeut was ik heel enthousiast om als procesbegeleider samen met woonzorgcentra rond het thema val- en fractuurpreventie aan de slag te gaan. Aan de hand van een meerdaagse opleiding waarin onder meer coachende technieken, het implementatieplan en de praktijkrichtlijn voor valpreventie in woonzorgcentra werden toegelicht, werden we klaargestoomd om de begeleiding op te starten. Momenteel begeleid ik 5 woonzorgcentra, verspreid over Oost-Vlaanderen.

Nu ik ongeveer gedurende 10 maanden deze verschillende processen begeleid, is het inspirerend om te zien hoe hecht teams zijn geworden en hoe gemotiveerd ze zijn om zich samen voor de volle 100% in te zetten. Ieder teamlid zoekt vanuit zijn eigen expertise naar oplossingen om het woonzorgcentrum zo valvrij mogelijk te maken; dat is mooi!

Heb je als woonzorgcentrum zin om valpreventie structureel aan te pakken? Dan lijkt het mij zeker aangeraden om deel te nemen aan dit project. Als procesbegeleider steunen wij jou om aan de hand van een stapsgewijs implementatieplan samen succesvol valpreventie in jouw woonzorgcentrum aan te pakken.

Ben jij zelf gepassioneerd door val- en fractuurpreventie en wil je woonzorgcentra hier graag in begeleiden? Stel je dan kandidaat als procesbegeleider. Als procesbegeleider maak je deel uit van het valpreventieteam en stuur je bij waar nodig. Je creëert een goede verbondenheid met het team en dat maakt de procesbegeleiding ook echt aangenaam. Natuurlijk kan je ook steeds rekenen op de begeleiding van het EVV. Het is leuk om te weten dat je met al je vragen steeds bij hen terecht kan.

Meer berichten

We gingen op teambuilding

Als teambuilding activiteit hebben we gisterenavond een escape game gedaan. We hebben spoken verjaagd, demonen bezworen, maar vooral binnen de tijd heelhuids uit de kamer

Axxon magazine

Ik verscheen deze maand in het Axxon magazine voor kinesitherapeuten. Dit was in kader voor de procesbegeleiding van valpreventie in woonzorgcentra. Een leuke bekroning op